Pages Menu
 

Categories Menu

Posted by on gru 16, 2018 in Zdrowie i medycyna |

Produkty wysokobiałkowe. Jakie produkty mają dużo białka. Produkty proteinowe

Produkty proteinowe pozwalają na redukcję tkanki tłuszczowej kilku powodów. Jednym z najważniejszych z nich jest to, że białko długo się trawi i jest ogólnie cięższe do strawienia dla żołądka niż węglowodany. Z tego powodu są bardzo często polecane osobom będącym na różnego rodzaju dietach, których celem jest zrzucenie wagi. Pamiętajmy jednak, że co za dużo, to niezdrowo i jedzenie samego białka może skończyć się brakiem energii i ogólną apatią, dlatego ważne jest zróżnicowanie swojej diety i dodawanie innych źródeł energii.

Produkty wysokobiałkowe – jakie to ?

Szeroka lista na której znajdują się produkty wysokobiałkowe zawiera wszelkiego rodzaju mięsa. Wołowina, cielęcina, czy kurczak posiadają go bardzo dużo. Szczególnie ten ostatni jest lubiany przez większość osób, dlatego może być świetnym źródłem protein.

produkty proteinowe

Poza tym jajka i ryby to również produkty proteinowe. Będą świetnym wyborem dla wegetarian, ale nie wegan. Dla tych z kolei najlepsze będą wszelkiego rodzaju warzywa strączkowe, jak groch, soczewica czy ciecierzyca. Do tego oczywiście klasyk wśród wegetarian – soja, nazywana wegańskim serem.